'Iedereen Danser'

affiche toonmomenten Iedereen Danser‘Iedereen danser’ wilde jong en oud(er) aanzetten om via de taal van de dans een verhaal te vertellen. En vooral jong en ouder.
Daarom gingen in de paasvakantie kinderen en senioren met veel goesting om te dansen creatief aan de slag.

Na een week intensief samenwerken toonden ze op zaterdag 8 april in en rond het Dorpshuis van Jonkershove (Houthulst) hun danskunsten aan het publiek.

foto's daarvan vind je via deze link


Filmmaakster Lisa Tahon was er ook, en registreerde het hele proces, de repetities, de interactie tussen de generaties en het ontdekken van de mogelijkheden van hun lichaam.
Hoe kwam de voorstelling tot stand? Heeft de voorstelling de deelnemers ook veranderd in de manier waarop ze naar zichzelf kijken, naar anderen, of naar dans?
Sommige deelnemers hebben “dit altijd al willen doen”, anderen aarzelden, waren bang, maar durfden dan toch de stap te zetten.
Wat deed dit traject met hun zelfvertrouwen? Voldeed het project aan hun verwachtingen? Wat betekent ‘dans’ voor hen?
Heel bewust werden in 'Iedereen Danser' kinderen en 60+ers samen gebracht.
Mensen van andere leeftijden, met andere ervaringen, een andere houding in het leven, wellicht ook met wat vooroordelen, maar ook met zorg.
Hoe dat allemaal klikte en speelde en in wat dat resulteerde zie je in de kortfilm 'Iedereen Danser - the making of', in première te zien op de Dag van de Dans (29/4) in de Feestzaal van het gemeentehuis van De Panne (Zeelaan 21).

 

Wie graag komt kijken op 29 april vragen we om praktische redenen om in te schrijven via deze weg.
Uw praktische gegevens worden enkel gebruikt om te kunnen bereiken mocht dat nodig zijn.

Bewaren