The Gate

Media

The Gate - Fog Of Life

Speelt graag

Onze nummers zijn het meest geschikt voor een luisterpubliek (en danspubliek), zowel binnen als buiten.

Hoewel in onze set een aantal dansbare covers zitten en onze muziek op zich ook dansbaar is, hebben wij de ervaring dat mensen op optredens eerder luisteren dan dansen, vermits de meeste nummers voor hen onbekend zijn. We zitten dus tussen luisterpubliek en danspubliek in.

Aantal leden

5

Biografie

The Gate: 5 mannen die mekaar tegenkwamen ‘onderweg’, een voor een uit een andere generatie; een voor een uit een andere leefwereld.

Samen brengen ze elk met hun eigen inbreng onvervalste toegankelijke rock met een naklank uit de jaren 80 met een eigentijdse flow. De ene keer met zachte nummers, de andere met sterk ritmische, bijna dansbare rocknummers, afgewisseld met enkele populaire covers.

De symbiose tussen de typische gitaarsound van de band, de elektronische touch van de keys en de welklinkende frontstem maken het plaatje af van 5 vrienden met een hart voor muziek.

 

The Gate (ex masterpeace) is een flexibele band die zich aanpast aan de situatie van het podium dat wordt aangeboden. Wij onderscheiden ons van andere ‘rock’bands door het feit dat wij reeds jarenlange ervaring hebben opgebouwd op zeer diverse podia. Onze muziek werd uitgepuurd om volwassen te kunnen klinken. Wij staan gegarandeerd voor kwaliteitsintertainment van uw publiek.

Categorie

Technische fiche

 

• Nodig: voldoende punten om aan te sluiten op elektriciteit

• Podium: graag maar niet noodzakelijk - minimum grootte ‘podium’ of ‘speelplaats’ 4 à 5m x 3 à 4 m

• Indien buiten: bescherming tegen wind en regen noodzakelijk.

• Klankinstallatie: wij kunnen voorzien in een basis klankinstallatie voor kleine zalen.

• Indien klankinstallatie door groep moet worden voorzien moet een drietal uur gerekend worden voor opzetten van de installatie + soundcheck; indien de installatie wordt voorzien door de organisator wordt 45 min. soundchecktijd gevraagd.

Referenties

http://www.thegate.be/

https://www.facebook.com/thegaterock

 

- al enkele keren avondopener Sint-Baafsplein op Gentse feesten (als 'Masterpeace')

- Rock Spaarbekken, Nieuwpoort

- Eurofolies

- Dworpse feesten

Jurycommentaar

Een heuse pop-rockband in de klassieke formatie. REM, rock en lichte folktoets.

Leuk, een groep waar mensen van verschillende leeftijden samenspelen. Coole gasten ook wel, niet?

Deze mannen pakken het ook al tamelijk professioneel aan. Hou rekening met de organisatielast die dat met zich meebrengt, zeker qua geluidsversterking.

Check zeker bij de groep wat hun wensen zijn qua geluidsversterking en of je daar aan kan voldoen. De meerkost voor het zelf meebrengen van de PA is voor de organisatie.

 

Contactpersoon

Yannick Verhelst

0486 17 06 52

yannickverhelst@outlook.com